Ice age 4

Det är den 23 oktober klockan 18.00 och jag har ett skidunderställ på mig.
Jag jobbar och har ett skidunderställ på mig, det står Craft i halsen på mig och ett grått underställ jag bara brukar ha i Sälen håller mig vid liv.
Jag har dessutom vantar och halsduk och antecknar de första fyra minuterna innan mina anteckningar i stelhetens tecken börjar se ut som streckgubbarna Klara gjorde på dagis.

Det blåser ishavsvindar i alla riktningar på Behrn arena i Örebro och i halvtid smyger faktiskt tre isbjörnar in och lägger sig på ena ståplatsläktaren, suckar  belåtet hemvant över temperaturen och börjar snarka.

På den andra ståplatsläktaren stannar en lastbil från Coop Forum i Marieberg och lägger ut de varor som riskerat att tina efter att en frysdisk pajat och ler nöjt över att faran är undanröjd och strax efter paussignalen tar tre matchfunktionärer fjärdedomaren – som stått still i sin kur i 45 minuter – och ställer in honom i ett torkskåp och sätter på värmen för att han ska klara andra halvlek.

Vi på pressläktaren läggs raklånga mellan två stolar vardera. Stolarna står 1,5 meter ifrån varandra för tanken är att om vi i någon kroppsdel hinner mjukna innan andra halvlek drar igång så ska man hälla buljong i oss.

Det arbetas intensivt för att få bort isen från planen i halvtid och 8 av de 22 spelarna på planen byter till päls innan de kommer ut till andra halvlek.
”Texas” Johansson passar bäst i sin med John Alvbåge i ÖSK-målet som tvåa.
Alvbåge springer då och då, när ÖSK är i anfall, bakom målet och värmer händerna över den grill där åtta åskådare värmer händerna.

Att anteckna är inte tal om, det här handlar enbart om att överleva och NA:s Anders Uddling och jag tar med varsin kaffetermos ut andra halvlek och spolar hett kaffe över varandra var åttonde minut.

Ingen av oss uppfattar Örebros 2-1-mål, segermålet, vi ser det inte på grund av den isande andedräkten från de 4.223 åskådare som med risk för livet tagit sig hit.

Det är allsvensk fotboll i Örebro.
Det är tredje sista omgången av herrarnas serie och det är inte nog med det för nästa söndag ska jag återvända hit för ännu en match.

”Se, älska, upplev” som Lars-Åke Lagrell brukar säga.
Själva är vi denna fredagskväll nöjda med ”Se och  överlev”.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu