2010 – vi väntar redan…

Hammarby är redan ur.
Och det kan bli en superetta 2010 med Hammarby, Djurgården, Örgryte, Norrköping, Sundsvall, Landskrona vid sidan av satsande lag som Jönköping, Ängelholm och Syrianska och klassiker som Öster, Brage…och Degerfors.
Det kan bli den roligaste och bästa upplagan av superettan sedan starten.

Så frågan är väl egentligen bara…hur f-n ska Degerfors IF överleva där?
Utan åtminstone tre högklassiga förstärkningar som går rakt in i startelvan överlever DIF exakt lika länge som en snöboll i en bastu på Silja line.
Och vid sidan av dessa krävs att ett antal av de yngre spelarna tar ett antal kliv det knappa halvår som återstår till premiären 2010.
Då ska Degerfors i 30 omgångar möta lag som dem ovan istället för de Östersund, Skellefteå och Karlslund som man dominerat mot i år.

Och Degerfors IF:s ekonomi är ett skämt när det gäller att ha pengar över till nyförvärv.
På papperet en vinst på en halv miljon kr 2009 – men då har klubben fått bonusinkomster på cirka 1,7 miljoner kr för Ola Toivonen och Olof Mellberg.

Det innebär alltså att i en bonnserie som division1 – med kraftigt lägre kostnader men med ökade publikintäkter jämfört med förra året – har Degerfors IF alltså ändå gått med ungefär 1,2 miljoner kr i förlust.

Det är utgångsläget när Degerfors ska satsa för att etablera sig i superettan.
Vare sig man är DIF-ordförande och heter Beckman eller DIF-tränare och heter Werner eller Lindskog finns det alltså saker att fundera över när man ska lägga sig på kvällen.
Vi andra kan ju nöja oss med att bara konstatera att det ska bli kul…

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu