Två saker om Karlskoga kommun

1. Den här veckan har vi dels fått vara med om att 20 gymnasielärare protesterar mot hur den nya gymnasieskolan i Karlskoga skapas…men inte vågar framträda med namn av rädsla för repressalier från ledningen och dels om att socialdemokraterna bestämt sig för att köpa tillbaka hela Karlskoga energi.

I det fallet har Göran Ståhlberg (s) uttalat sig och, apropå protesterna från oppositionen, sagt att ”vi i S är överens om att genomföra affären. Och då blir det så”.

Han representerar ett parti vilket en gång bildades för att skapa ett demokratiskt samhälle byggt på allas lika värde, ett samhälle där alla fick göra sin röst hörd och skulle bli lyssnade på, där alla kunde uttrycka sina åsikter fritt och rakt av och där alla var lika mycket värda.

De lokala representanterna för det partiet kanske vid tillfälle – och exempelvis utifrån ovanstående – fundera över vilket debattklimat och vilken samtalston man skapat under vid det här laget snart ett sekels styre.

Hur känns det egentligen att – som demokratins föregångare i egna ögon – ha skapat ett samhälle där en hel grupp vuxna människor inte vågar yttra sig offentligt av rädsla för repressalier?

2. Den 4 november ska vi diskutera Vision 2020 och rösta fram framtidens Karlskoga under tre timmar i Bregårdsskolans aula.
Bra.
Men till detta har kommunen – som ändå påstår sig ha ont om pengar – engagerat Pernilla Månsson Colt och Ulf Spendrup.
Pernilla Månsson Colt gjorde, i den mån någon minns det, program i tv under 1990-talet huvudsakligen, lättviktiga program av vilka det bestående intrycket var att hon alltid gapade väldigt högt istället för att prata.

Under det senaste decenniet har ingen sett henne…vilket beror på att hon åke runt på sånt som så många andra föredettingar gör, leder debatter, håller i temadagar, horar med vad som fungerar för att kunna casha in de sista kronorna på de gamla 15 minuterna av berömmelse.

Nu kommer hon till Karlskoga, står på scenen några timmar och ler , säkerligen tappert med tanke på att allt som avhandlas är henne främmande, och kan se gå och lägga sig 20.000-25.000 kr rikare och på morgonen fundera på om det var Karlskoga eller Karlskrona hon var i kvällen innan.
(Jo, jag vet att hon är född i Örebro men du förstår hur jag menar).

Hennes uppgift hade kommunens informationschef Anders Björklund kunnat sköta bättre.
Honom hade dessutom betydligt fler känt igen.

One Response to “Två saker om Karlskoga kommun”

  1. Ullis Says:

    Pernilla Månsson-Colt är producent för Antikrundan och skribent i tidningen ”Drömhem och trädgård”.Så hon är inte så bortglömd som herr Karlgren antyder.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu