Saker som kan hända på väg till Örebro

Jag borde ha anat det.
Jag var nämligen ute i tid.
Det är alltid farligt.

Jag stängde lägenhetsdörren, tog upp mobilen och konstaterade att jag skulle landa perfekt i Örebro och sitta på läktaren typ en kvart innan matchen började…och det räckte naturligtvis mer än väl.
Även om det inte var årets hetaste match jag skulle till Örebro för att bevaka var det förstås basic att vara där i tid.

Det är då jag upptäcker att lägenhetsnyckeln inte går att få in i låset.
Fråga mig inte sånt som ”hur” och ”varför” men när jag tittar på nyckeln ser den visserligen inte ut som Turning Torso i Malmö men den är helt klart böjd, omöjlig att använda, lägenhetsdörren går inte att låsa och det kan jag väl leva med men jag kommer inte att kunna ta mig in i huset när jag kommer tillbaka eftersom klockan kommer att vara efter 21 då.

Så jag får åka till Ulrika, låna sonen Kalles nyckel, åka tillbaka, låsa och sedan starta mot Örebro och då har marginalerna gått.
Jag kommer ändå att vara på matchen i tid.

Men.
Jag hinner två kilometer.
Då ser jag i backspegeln hur bilen bakom mig blinkar med helljuset mot mig.
Det är en bil målad i olika färger, med fem bokstäver på sidorna, den första ett ”P”, den sista ett ”S”, däremellan ”OLI”  och med ett roterande blåljus på taket.

Jag kör in till vägkanten, stannar och ur polisbilen kommer tre mycket vänliga poliser som undrar om det möjligen inte är så att bilen jag kör är lite stulen.
Typ.
- Inte vad jag vet, säger jag.
Jag har trots allt ägt den två år och under den tiden har den inte blivit stulen.
Framförallt inte av mig.

Vi kollar körkort, vi blåser lite alkotest och vi pratar lite hockey och tiden går lika snabbt som folk på väg till bolaget fem i sex en fredag.
Tills det visar sig att det handlar om den regskylt jag blev bestulen på i januari och anmälde stulen.
Som ligger kvar som stulen och när nu poliserna sett en skabbig Volvo har de kollat numret och sett att det finns något slags anmälan om stöld och frågan är då om det är en stulen skylt på fel bil eller något annat.

Vilket visar sig en smula svårutrett.
Men poliserna var väldigt trevliga.
Och den del av matchen i Örebro jag hann se helt okej.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu