Civilstånd

Sitter och fyller i en undersökning och ombeds definiera min situation.
Jag förväntas sätta ett kryss i en av de tre rutor som finns i just det avsnittet och där det står ”Gift”, ”Sambo” och ”Ensamstående” som valmöjligheter.

Två av dem är naturligtvis ganska lätta att välja bort.
”Gift” har jag varit ibland men är det inte nu.
”Sambo” har jag varit ännu fler gånger men en hastig kontroll i lägenheten visar att så icke är fallet just nu.

Men ”Ensamstående”?
Jag har fem barn av vilka två bor här på halvtid, en bror och en syster, tolv syskonbarn (inte illa på två syskon…), en snorvalp till fotograf jag träffar så gott som varje dag, ett antal vänner som jag ändå håller något så när frekvent kontakt med, två lurviga fotografer jag delar kontor med, diverse mer ytliga bekanta och kontakter och ett antal morgnar när jag vaknat detta år har bara 60 av sängens 120 centimeter varit mina.

”Ensamstående” är det minsta jag känner mig…men jag vet å andra sidan inte riktigt vad det skulle stå i en ruta där jag skulle kunna sätta ett kryss…eller varför det är så viktigt för oss att sätta stämplar på allt.

One Response to “Civilstånd”

  1. Marwe Says:

    Eller som jag väljer att läsa: ”Gift”, ”Sambo” eller ”Enastående”… lätt kryssat!

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu