Karlskogas tjuvar har dålig smak

Jag trodde, tills i förra veckan, att jag har Karlskogas fulaste bil.
Nu tror jag att jag har den näst fulaste.

Men.
Det är en 18 år gammal Volvo-kombi, en gång vit men med lacken förstörd av nedfall från några träd den stod parkerad under ett par veckor och med dekorativa rosthål här och där.
Inne i bilen hänger delar av innertaket sönderrivet likt små moln medan det som finns mellan innertaket och plåten och som man inte vill ha i huvudet ramlar ned i huvudet på en.
Min bil är, kort sagt, en bil man inte vill ha parkerad på gatan utanför sin villa eftersom risken är stor att villapriserna i området sjunkit med 20 procent när den körs därifrån

Men denna bil utövar en oemotståndlig dragningskraft på tjuvar och poliser.
Det finns fortfarande några få polispatruller som inte stoppat mig när de sett bilen men de är så få att man på allvar överväger att ha stoppat mig minst en gång ska vara obligatoriskt för att man ska anses ha genomfört polisutbildningen fullt ut.

Men tjuvarna?!
Först försökte någon bända upp dörrlåset på förarsidan, antagligen med en bred skruvmejsel med resultatet att man istället för att använda nyckel nästan kan sticka in handen i låset och vrida om.

Sedan stal någon främre regskylten på bilen vilket en polislögn senare kostade mig 1.500 kr.
Och nu, två veckor efter att bilen besiktigats utan anmärkning vilket återgivit mig tron på högre makter, har någon under natten stulit de två strålkastarinsatserna i höger och vänster hörn framme.
.
Karlskogas kriminella måste ha sällsynt dålig smak.

One Response to “Karlskogas tjuvar har dålig smak”

  1. Danne Says:

    En gång snodde dom alla 4 hjulen på min Amazon på en parkering vid Rävåskullen. Vilka är det som är så heta på gamla Volvos. Man får kanske se det som ett stöd för den klåfingriga uppväxande generationen.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu