En Lisa för själen

Med posten kommer Amanda Jenssens ”Happyland” och Kents ”Röd” och eftersom jag fick abstinens, svårartad abstinens, även Lisa Ekdahls  ”Pärlor av glas” från 2006.

Och Amanda Jenssen låter förträffligt och har kvalitéer som gör att hon kommer att etablera sig på toppen hur enkelt som helst och Kent låter…Kent, låter Kent som Kent alltid brukar låta Kent och det är bra men går man ut och pissar gör det inget för man är tillbaka och inne i musiken direkt igen när man kommer tillbaka, det är lika varierat som en deltävling i melodifestivalen.
Men bra.
Kent-bra.

Men Lisa Ekdahl…jag har, naturligtvis beställt ”Pärlor av glas” för fantastiska ”Ljug för mig älskling” men…”Nästan glad”!…”Ljudlöst och salt”!…Kan någon själ begripa”!…”Vraket”!…”Där ser du själv hur högt du når”!…det är så bra, så bra, så bra och jag tar tillbaka allt jag sagt om Lisa Ekdahl och påstår motsatsen.

Jag har suttit fast i en ”Vem vet inte du inte jag”-grundad fördom om Lisa Ekdahl och kom över den först med ”Ljug för mig älskling” men nu köper jag henne fullt ut och helt och hållen…och bortser från att hennes intonation är som en svensk 30-talsfilm…och allt annat…hon är en fantastisk singer/songwriter…och om inte Niclas Lagerstam tar Lisa Ekdahl till Putte i parken i sommar kommer jag att ringa till Kuriren och berätta att hans fyrhjulingsförare körde utan hjälm i somras.

2 Responses to “En Lisa för själen”

 1. Marxus J Says:

  varför handlar du inte dina skivor på hemmaplan? Nere på Coop Forum har dom ju topp 20 för 149:-/st.. Har köpt både Amandas o Kents nya skiva där..

 2. Karlgren Says:

  I det här fallet för att jag kom på att jag saknade ”Ljug för mig, älskling” sent på kvällen och för att abstinensen var så svår att jag inte orkade vänta…och för att skivan är tre år gammal.

  Jenssen och Kent hade jag kunnat köpa på Coop Forum däremot.
  Och hade gärna gjort det.
  Jag föredrar att handla allt jag kan lokalt – och lyckades den här julen faktiskt se till att inte en krona landade utanför kommungränsen…så vi är överens.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu