Allt beröm är inte beröm

Skattebetalarnas förening är en extrem lobbyorganisation för sänkta skatter till varje pris – oberoende av vad det kostar i försämringar och utslagning, oberoende av hur det slår sönder det solidariska samhället och obereoende av vilket mänskligt pris som måste betalas.
Det enda föreningen sedan decennier slåss för är att de redan rika ska bli rikare genom att den andel de får betala till våra gemensamma utgifter för vård, skola, omsorg om unga och gamla och så vidare ska bli lägre och lägre och lägre.

Denna organisation har nu prisat Karlskoga kommun som den kommun som är duktigast på att stå för den politik föreningen vill se.

Karlskoga har ”ovanligt effektiva verksamheter” och visar ”ansvarstagande med skattepengar”, säger Skattebetalarnas förening och överlämnar diplom, blommor och en osthyvel till kommunen – en osthyvel som är symbolen för det av alla drabbade så avskydda system för neddragningar som innebär att man skär rakt över i verksamheterna utan hänsyn.

Niina Laitila, kommunstyrelsens ordförande och det slags socialdemokrat som finns nu för tiden, tycker att ”detär jätteroligt att få den här utmärkelsen”, att det är ”en uppmuntran i det fortsatta arbetet” och påpekar för säkerhets skull ytterligare en gång hur ”jätteroligt” det är.
På den tid det fanns socialdemokrater av ett annat slag hade man skämts i motsvarande läge.

8 Responses to “Allt beröm är inte beröm”

 1. Karlberg Says:

  Tack, helt rätt av dig!
  Var tog de riktiga sossarna vägen?

 2. Karlgren Says:

  Tror de deppade ihop.

 3. Anita Says:

  skattebetalarna åker nu land o rike runt för att uppmuntra kommunerna till nedskärningar o hålla emot skattehöjningar.Man tycker exempelvis inte man ska ägna sig åt vuxenutbildning,kultur ,idrottssatsningar m.m .De är även nära förknippade med nyliberalerna Timbros tankesmedja.Som anställd i äldreomsorgen undanbeder jag mig att få vara med o dela detta pris.Den överlämnade osthyveln,lämnar en unken smak efter sig………….

 4. Karlberg Says:

  Ja, dom tappade nog modet.

 5. Karlgren Says:

  Håller med er båda två.

 6. Erik Says:

  Sverige har världens högsta skatter. Det är dåligt. Att sänka skatten gör det mer lönsamt att jobba, det är bra. Att sänka skatten gör landet mer konkurrenskraftigt…

 7. Karlgren Says:

  Nej, Sverige har inte världens högsta skatter.
  Det är en av de mest seglivade myterna som finns.

  Sanningen är istället att om du ser till bruttoinkomsten och till hur stor del av den de förmögna i slutänden betalar i skatt så är det så att de som de facto betalar rejält med skatt inte är de med adress Strandvägen utan de med adress Baggängen och Ekeby.

  Och det är de som – barockt nog – sedan får sämre och sämre samhällelig service när politikerna skurit ned under applåder från Skattebetalarnas förening.

 8. Anita Says:

  en stark offentlig sektor är den fattigas bästa vän!

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu