Små och stora problem

Lördag morgon satt min bror Anders på ett plan på väg till Santiago för att sedan fortsätta de tio milen hem till Los Angeles norr om huvudstaden.
Märkligt nog hävdade monitorn med kartan framför honom på planet att han skulle vara i Miami om två timmar och femtio minuter.
Han hade varit på jobb i ett annat hörn av världen, Uganda tror jag, rest 24 timmar, sovit efter att han gått på planet i Dallas för vidarebefordran till det Chile där han bott drygt 20 år.

Men nu berättade flygvärdinnan för Anders att han sovit sig igenom ett meddelande från piloten om jordbävning i Chile, att planet fått vända och åka tillbaka mot USA och efter en mellanlandning i Miami var han tillbaka i Dallas.

Söndag natt 00.44 svensk tid hade han fortfarande inte fått kontakt med exhustrun Jacqueline som befann sig hemma i Chile med deras fem barn.
Det går inte att komma igenom med samtal och flygen är inställda.

Nu hade han bokat en biljett med American till Sao Paulo  för att därifrån flyga vidare till Buenos Aires och sedan till Mendoza nära den chilenska gränsen och förhoppningsvis kunna ta en buss till Santiago och köra till Los Angeles och se att allt är väl.

Om det finns vägar att köra på.
Och om bilen han parkerade nära en viadukt inte ligger begravd under resterna av just viadukten.

För egen del är mitt största problem som vanligt att ett program jag behöver använda vägrar att starta i datorn och att det egentligen är lite för varmt på kontoret.
”Katastrof”, anyone?

6 Responses to “Små och stora problem”

 1. stina Says:

  …perspektiv…
  …jisses…

 2. Karlgren Says:

  Absolut.
  Typ.

 3. kristina Says:

  … din logik i förlängningen blir att det egentligen bara är en enda person på hela planeten som har anledning att klaga och det är den som har det allra, allra sämst… kanske någonstans i Calcuttas slum…typ. Eller i Kosovos jordhåla någonstans. Perspektiv? Javisst. Men livet rullar på för alla och nog tycker jag att du har anledning att klaga på ett j—igt program som vägrar att funka i dator-he—–et. Men för din bror: så fruktansvärt!!!!!!

 4. Karlgren Says:

  Anders har tagit sig till Mendoza nära Argentinas gräns mot Chile och har fått mejl från en granne att alla är oskadda.

 5. Lövet Says:

  Skönt – för hans och din skull.

 6. stina Says:

  Jag hade tänkt att be dig skriva när du fått veta besked, Det var skönt att höra att alla är oskadda!

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu