En belastning för Färjestad

Det här är ett personangrepp.
Föremålet för det är Färjestads kommunikationschef Jörgen Kalitzki.
Orsakerna är alltför många.

En kommunikationschef i hockey är, den svulstiga titeln avskalad, en servicefunktion för att administrera ackrediteringar, se till att journalister får laguppställningar, leda presskonferenser och fösa ut spelare till intervjuer.
I övrigt handlar det om att så gott som möjligt marknadsföra klubben på ett positivt sätt och hjälpa till med diverse spörsmål samt att, om man vill det, se till att närvarande journalister och FBK-funktionärer på presshyllan kan käka kokt korv i pauserna.
En viktig funktion men vi talar inte rymdforskning.
Man är en servicefunktion vars uppdrag är att så mycket och så smidigt som möjligt underlätta för media samtidigt som man är en del av FBK:s officiella framtoning.
Då kan man inte – som Jörgen Kalitzki gjorde förra veckan i en krönika på FBK:s hemsida – gå ut i ett stenhårt angrepp på namngivna personer i en annan elitserieklubb.
Klubbdirektören Håkan Loob insåg det, bad Modo som det då handlade om, om ursäkt och såg till att krönikan lyftes bort från hemsidan.
Då trodde vi att det var över.
Då borde det naturligtvis ha varit över.
Tramset i krönikan om media – som han ska serva – som gratisätare och smörgåsätare kan man lämna därhän, förutom som ett exempel på att Kalitzki inte förstått vem han är och vilken funktion han har.
När Kalitzki ser sig i spegeln ser han uppenbarligen någon annan än den vi ser.
Färjestad är ute på hal is, skrev NWT:s Per Mårtensson redan då.
Men Jörgen Kalitzki gick inte bara ut på isen igen utan hackade för säkerhets skull upp ett hål i den också och hoppade i.
Istället för att inse att han gjort bort sig och hålla tyst gjorde han sig patetisk genom att på Twitter konstatera att ”Sanningen har ett pris. Gäller att bestämma sig hur högt det får vara. Flaggan tillfälligt halad men jag står rak i vinden. Hörs”.
Och det kan han väl få skriva om det känns bättre.
Men den här veckan är Kalitzki tillbaka med en ny förödande krönika.
Förödande för honom, för hans funktion och för Färjestad.
Här staplas pinsamheterna på varandra.
Som att ”det var alldeles nyss jag fick ett tackmail av Boxarn att jag förmodligen var den mest professionelle presschefen i Elitserien”.
Som att ”När kulorna viner vet man vilka ens vänner är. Tack Lars & Gunnar. Ni var först och bäst bland många, många. Alla – jag lovar – mail är sparade. Även de från Övik”
Som att efter Per Mårtenssons NWT-krönika där han – apropå att bli betecknad som gratisätare – påpekar att media faktiskt inte krävt att få bli bjudna på korv skriva att ”Det var intressant att läsa att vi inte längre behöver bjuda media på mat på jobbet. Förhoppningsvis inte deras släktingar heller”.
Vad är det för trams?
Och, framförallt, vad har det på en elitserieklubbs officiella hemsida att göra?
I samma krönika går Kalitzki till attack mot Brynäs och Frölunda och fortsätter att göra sig omöjlig i Hockey-Sverige.
Nu på ett sådant sätt att det inte ens hjälper om Håkan Loob går ut och ber om ursäkt.
– Hade man haft ett öppet forum på hemsidan där man hade låtit folk debattera dessa frågor är det en sak. Men detta är presschefen. Då utgår jag från att det är klubbens officiella hållning. Och då tycker jag också att Håkan Loobs ursäkter blir konstlade när debatten fortsätter på det här sättet, säger Frölundas ordförande Mats Grauers till Expressen.
Istället för att bidra positivt till FBK:s utveckling gör Kalitzki sig till huvudperson kontra de som han ska serva, det vill säga i första hand media, och försämrar FBK:s förhållande till övriga Hockey-Sverige.
Och lite kännetecknande är det väl när Kalitzki, möjligen omedvetet, övergår tilll majestatis pluralis och skriver ”Dessutom tycker vi att”…
Man brukar tala om att ”laget är viktigare än jaget”.
Det borde gälla även i Löfbergs lila arenas kontorskorridorer.
Slutsatsen?
Färjestad behöver en ny kommunikationschef.
Utan Napoleon-komplex.

2 Responses to “En belastning för Färjestad”

  1. Stefan Ek Says:

    FBK behöver en gnutta ödmjukhet i sin ledning och borde sätta sig tillsammans med Frölunda och fundera över vad som är bra för Svensk Hockey – Ungdomsleden – osv

    Pengar är inte allt – och att bete sig som översittarna på Wall Street är inte vad jag förknippar med Hockey ;) ))

  2. kenneth jansson Says:

    He, he!!! Den var bra! Kanske fler föreningar som skulle tänka till lite? Ingen mer kôrv alltså i pausen…. Synd!

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu