1 augusti 2018 – Clark och järnrören

Jag har, faktiskt, väntat hela dagen.
Att en reaktion skulle komma var ju självklart.
Händelsen strider ju mot allt som Sverige”demokraterna” står för.
En utländsk medborgare som avsade sig sitt svenska medborgarskap på 1990-talet och efter ett i raden av fängelsestraff blev utvisad ur Sverige på livstid får tillbaka sitt medborgarskap och återvänder till Sverige.

Han har dessutom en kriminell karriär på över ett halvsekel bakom sig, för första gången dömd för att 1965 bland annat ha skjutit en polis i axeln, sedan en närmast obruten följd av domar för rån, bankrån, narkotikabrott och så vidare i en aldrig sinande ström.
Nu får han tillbaka sitt medborgarskap, tillåts återvända till Sverige från det utländska fängelset och har därmed fritt fram att vid 71 års ålder ta ut sin svenska pension och i övrigt utnyttja det välfärdssystem som han aldrig bidragit med ett öre till utan istället dränerat på miljoner samtidigt som han förstört ett oräkneligt antal människors liv.

Skrämmande svensk flathet, eller hur?
Och utlänning är han ju dessutom eller i varje fall var tills menlösa Sverige gav honom medborgarskapet tillbaka när han fyllde 70.
Men hela dagen går utan en utandning om saken från Jimmie Åkesson eller något av de andra järnrören.
Som annars hugger som kobror på en syratripp så snart orden ”utländsk medborgare”, ”utvisad” och ”kriminell” seglar fram samtidigt på gomseglet.
Nu inte ett ord.
Inte ens ett höjt ögonbryn.

Konstigt…eller nej.
Det handlar ju inte om en svartskalle av det slag som järnrören älskar att hata.
Det handlar i det här fallet om Clark Olofsson, född i Trollhättan och uppvuxen i Göteborg men som i övrigt under dryga halvseklet uppfyllt SD-hatstämpeln ”kriminell” och under ett par decennier stämpeln ”utländsk medborgare”.
Det är inte bara skillnad på folk och folk och riktiga och icke riktiga svenskar när järnrören får säga sitt.
Det är skillnad på kriminella och kriminella också.
En och annan ska kanske dra en och annan slutsats av det en dag då SD ger ”talande tystnad” en ny innebörd.

Tags: ,

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu