22 augusti 2018 – Politiska småskojare med dålig koll

En småskojare och riksdagsledamot från Moderaterna åkte dit igår efter att ha ansett det vara rätt att låta skattebetalarna stå för kostnaderna när han var Flotta Vicke och tog med flickvännen till Gotland några gånger.
Dessutom hade han fifflat med ersättningar och plockat pengar för resor inom landet samtidigt som han bubblat på Facebook om att han var utomlands.
Lite småkorkat, kan man tycka.
Idag är det en Kd-ledamot ur samma riksdag som avslöjats med att när hon hyrt bil på riksdagens bekostnad även använt den för privata ändamål också, det vill säga gjort som alla vi andra också gör. För säkerhets skull bubblade även hon om det på Facebook.
Inte heller det särskilt smart och naturligtvis inte heller okej.
Och det är bra att taffliga småskojare åker dit.
Men ska vi vara så pass ärliga att vi konstaterar att den här typen av billigt och gement fiffel är ganska jämnt fördelad mellan samtliga partier och politiker  – så att här inte finns några partipolitiska poäng att plocka – och faktiskt även bland människor?
Vi lever i ett land där vi tyvärr satt personlig moral och etik på undantag och förpassat personligt ansvar till historieboken.
Det är synd men sant.
Ska vi enas om det, diskutera klimathotet, integrationen och vårdens utmaningar istället och låta småfifflarna fortsätta försöka övertyga Icas kassapersonal att det faktiskt bara är fem ostfrallor och inte sex i påsen medan vi tar hand om det som är viktigt?
Jag tyckte det var rätt när den nytillträdde kulturministern fick avgå för att hon inte betalt tv-licensen.
Men jag tycker, faktiskt, det är minst lika viktigt att diskutera kulturpolitiken.
Okej?
Då kanske vi till och med kan nå några fler konkreta resultat än det självklara som händer nu – att alla riksdagspolitiker håller käften om sina utflykter innan de har kollat vad de har uppgivit på reseräkningen.

Tags: ,

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu