23 augusti 2018 – Det går alltid att hitta ett stolpskott till

Fast ärligt talat…dagens pucko i debatten är den 71-årige sverige”demokrat” i Valdemarsvik som sade att det nog inte var så mycket till krig i Syrien i alla fall och sedan tokade till det för sig på allvar med hjälp av rätt ställd fråga från tv-reporter.
Korkat?
Ja. Naturligtvis.
Det är bara det att den typen av stolpskott går att plocka fram i varje parti. För något år sedan var det Uppdrag granskning som – med kameran dold – fick en moderat vid en valstuga i Kristinehamn att säga något korkat om invandrare.

Få journalistiska uppgifter torde vara lättare än den.
Ge mig en dag så ska jag leta rätt på fem stolpskott av det slaget ur varje parti, såväl de sju demokratiska som Sverige”demokraterna”.

När jag var politiskt aktiv hände det sig i min första valrörelse attvi i SSU tryckt upp en affisch där vi under rubriken ”Hvad vilja socialisterna?” och med en bild av August Palm hade inledningstexten ur dåvarande partiprogram för Socialdemokraterna.

Det var vid en tid då det fortfarande fanns socialister inom socialdemokratin och texten ur partiprogrammet talade följaktligen om att ”så omdana samhället att bestämmanderätten över produktionen och dess fördelning, lägges i hela folkets händer”, att man skulle få bort ”en på klasser uppbyggd samhällsordning” och att ”denna socialistiska samhällsuppfattning” var grunden för hela partiets ambition.

Partiets lokale ordförande vägrade följaktligen att låta oss sätta upp denna affisch eftersom man inte kunde ha ”sån jävla kommunistpropaganda” på väggarna och när vi sade att det var inledningen till partiprogrammet hånskrattade han och frågade om vi trodde att han inte ens kunde sitt eget partiprogram?

Vad vill jag ha sagt med det?
Bara att det finns fåntrattar, stolpskott, vattenbärare och diverse löst folk som gör större nytta om de håller tyst än om de yttrar sig i alla partier.
Och att det följaktligen inte finns några poäng i att lyckas hitta en 71-årig lokalpolitiker i en av landets minsta kommuner som säger något dumt.

Ska vi enas om det?
Och diskutera klimatfrågan, migrationspolitiken, vården och skolan istället?

Tags: ,

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu