5 september 2018 – Kusiner lika som bär

Den mest äckliga delen av den svenska nynazismen, Alternativ för Sverige, åker landet runt och skriker sig hesa för sin ”återvandring” där en halv miljon människor ska slängas ut ur Sverige.
De mer strategiska kusiner som kallar sig Sverige”demokrater” talar tystare och mer välpolerat. De är inte emot invandrare, de vill inte slänga ut folk, möjligen dunka dem i ryggen om de frivilligt vill återvända till sina ursprungliga länder – rent av önska dem lycklig resa samt slänga med några hundralappar till presenter åt ”dom därhemma”.
I dagens utgåva av den kristna dagstidningen Dagen, som så ofta läsvärd , har man gjort ett reportage från Jönköping och Aneby om hur väljarna rör sig i det så kallade ”bibelbältet”.
I Aneby har man en tradition av att hjälpa flyktingar – från andra världskrigets befriade judar ur koncentrationslägren till de som flydde kommunistdiktaturen när Ungern invaderades av Sovjetunionen 1956.
När flyktingvågen sköljde över Sverige 2015 var man i den lilla orten 300 volontärer som hjälpte till i mottagandet.
Efter en nazistisk demonstration i närliggande Jönköping startade man temaveckan ”Alla får plats”, om människors lika värde, i Aneby.
Alla partier var för satsningen.
Utom Sverigedemokraterna.
Nu står deras ledare själv i Rådhusparken i centrala Jönköping i väntan på att få tala, beskriver Dagen. Jimmie Åkesson presenteras som ”nästa statsminister”, kliver upp på scenen och säger;
- Sverige är fullt nu.
Hans anhängare jublar.
Dressmann-fascisten och hans partivänner säger inte samma sak som Alternativ för Sverige.
Det behövs inte.
Kusiner är man ju i alla fall och ett nära släktskap kan inget rucka på.
Att ändra något sådant är väl, till och med, svårare än att bli en riktig svensk i kusinernas ögon.

Tags: ,

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu