13 oktober – Nu är det synd om offerkoftorna igen

Victora Kawesa döms för misshandel och raskt tar alla offerkoftepartister tillfället att tycka synd om sig själva, kasta skit på andra och glatt sprida ett vilseledande budskap.
Det här är ännu ett fall av ”håll två tankar i huvudet samtidigt” men vi gör ett försök.

Sakfrågan är enkel;
Victoria Kawesa var under några månader förra året en av Feministiskt initiativs två ledare. I september hoppade hon väldigt välmotiverat av efter att ha blivit påkommen med att ha snott en annan forskares verk utan att ange källan.
Fyra månader efter att hon lämnat ledarskapet i Fi och blivit civilperson hade hon bråttom till tunnelbanan en morgon, försökte ta rygg på en gubbe i kön istället för att dra kortet själv, kom i bråk med gubben och det slutade med polisanmälan och erkännande från henne att hon slagit till mannen i ansiktet och sparkat honom på benen.
Med det erkännandet i grunden blev hon i fredags dömd för misshandel.
Klappat och klart och i mina ögon en väldigt välförtjänt dom. Slår man någon på käften ska man dömas för misshandel.

Men nu är hon såväl kvinna som mörkhyad och feminist samt tidigare politiskt aktiv i fel parti och måste följaktligen klämmas åt.
Så då lägger offerkoftorna snabbt ut det hela, hänvisar till att ingen skriver om saken för det gör ju inte elaka regimstyrda media vi har i det här landet men däremot när det gällde SD-profilen ”Kent Ekeroths örfil, som han friades för, har det skrivits spaltmeter om”.

Buhu, tummen i munnen och synd om offerkoftorna.
2 200 gilla på Facebook, 1 277 delningar när jag senast tittade, däribland några av mina mindre nogräknade vänner.

Men som alla offerkoftetroll så spricker de i solen eller i den typ av konfrontation med verkligheten som det tar tre minuter att googla sig fram till – om man i motsats till de här krafterna är intresserad av sanningen.
1. När jag googlar på orden ”Kawesa” + ”misshandel” får jag 15 000 träffar vilket är hyfsat mycket för ett land där man inte får säga såna saker.
2. Bland de träffarna finns icke helt okända media som Expressen, Metro och liknande.
3. När Victoria Kawesa helt korrekt fälldes för misshandel var hon en före detta politiker fyra månader efter avgången. Kent Ekeroth var SD:s rättspolitiske talesman och satt i riksdagens justitieutskott.
4. Nja. Kent Ekeroth fälldes i tingsrätten men friades i hovrätten för ringa misshandel. Han ska alltså anses oskyldig eftersom han är friad i domstol. Punkt slut. Men trots den friande domen ansåg inte ens Jimmie Åkesson att Ekeroth kunde sitta kvar i justitieutskottet och han avgick därför att han inte hade sin egen partilednings förtroende vilket enligt Åkesson bland annat berodde på att Ekeroth varit i liknande situationer tidigare.

Men i trollens ögon var och är ju Ekeroth en riktig svensk till skillnad från Kawesa – feminist, kvinna och mörkhyad.
Då kan man, tycker de, vrida verkligheten några varv, stoppa tummen i munnen och tugga på offerkoftan.

Det är, naturligtvis, lite pinsamt.
Grundregel 1A när det gäller att göra svart till vitt är ju att inte göra det när man kan bli påkommen med byxorna nere i en handvändning.
Då hjälper det hur blött och skönt det blev i samma brallor just när man lade ut eländet på Facebook.

Tags:

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu