31 oktober 2018 – Frågan är varför PRO ljuger och snackar skit

Naturligtvis tycker jag att vi ska ha sedlar och mynt kvar i Sverige – av flera skäl. Datorer kan paja, vi kan få fel i våra bankuppkopplingar och så vidare och dessutom vill jag inte leva i ett samhälle där varje transaktion med varje krona finns registrerad någonstans.
Men.
När pensionärsgerillan i PRO laddar geväret för fullt skjuter de sig själva totalt i foten. Häromdagen gick PRO i Gävleborg och Hudiksvall till attack mot Ikea i Valbo utanför Gävle och Åhléns i Gävle för att de två varuhusen slutat med kontanthantering.
”Diskriminering av äldre”, skriker PRO-Bill.
”Kapitalintressena gör allt för att förstöra våra liv”, skriker PRO-Bull.
Och så lägger en PRO-ordförande till att ”för många äldre är kontanter det naturliga betalningsmedlet”.

Vi har alltså här två felaktiga och ett lögnaktigt påstående.
Att bara ta emot betalning med bankkort är knappast diskriminering av äldre. Enligt Riksbankens statistik har ungefär 90 procent av alla svenskar – även i den äldsta åldersgruppen –  under den senaste månaden betalat med sitt bankkort.
När det gäller sitt senaste köp svarar 80 procent av de betalade med bankkort, 13 procent med kontanter och 7 procent med kreditkort.
På åtta år har andelen som betalar med kontanter minskat från cirka 40 procent till 13 procent, fortfarande enligt Riksbanken.
PRO ljuger alltså när man säger att kontanter är det  ”naturliga betalningsmedlet” för många äldre.
Det är, idag, inte det naturliga betalningsmedlet för nästan någon alls.

Varför pensionärernas intresseorganisation PRO sedan tycker att det är bättre att deras medlemmar mångdubblar risken att bli rånade genom att gå omkring med större belopp i kontanter istället för med ett bankkort vars kod ingen annan känner till är en annan gåta.
Eller varför man anser att några ”kapitalintressen” inte bara är dumma i största allmänhet utan faktiskt ”gör allt” för att förstöra pensionärernas liv. Inte minst är det underligt när kapitalintressenterna förstör deras liv genom att föredra en säker betalningsform som minskar risker för såväl anställda som kunder. Inklusive PRO-medlemmar.

Sammanfattning?
PRO fördelar tiden mellan att snacka skit och att ljuga.
Frågan är varför.  

Tags: , ,

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu