3 november 2018 – Veganer utan kött och utan humor

Brittiska mattidningen Waitrose Food Magazines redaktör William Sitwell fick ett frilansförslag från veganen och skribenten Selene Nelson som föreslog en artikelserie om växtbaserade måltider.
Sitwell gjorde då ett försök att skämta med veganskribenten och svarade henne;
- Hej, Selene.Tack för det. Vad tror du om en serie om hur man dödar veganer, en efter en. Hur man fångar in dem. Hur man förhör dem korrekt. Exponerar deras hyckleri? Tvångsmatar dem med kött? Tvingar dem att äta stekar och dricka rött vin?
Selene Nelson och resten av Englands veganer låtsades snabbt ta hans svar på allvar, blev enligt formulär 1 A oerhört upprörda och kränkta och, mycket riktigt, fick William Sitwell efter 20 år i yrket sparken dagen efter.
Av det kan man konstatera två saker:
1. Okej, det var kanske inte så väldigt roligt svarat (även om jag tycker att det var rätt kul).
2. Veganer har ingen humor. (Jag är ett undantag).
Alltså…man måste kunna skämta även med veganer eller pacifister eller gud-vet-vilka-som-helst även om de är stora idealister och vill rädda världen. Och även veganer som de ovan skulle må bra av att tåla ett skämt istället för att nästan kissa ned sig av lättkränkthet och påhittad indignation.

Tags:

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu