5 december 2018 – Bara en sak att spara på i Kristianstad

Det är, naturligtvis, bra att då och då studera verkligheten. Till exempel Kristianstad där man just nu diskuterar budgeten i kommunen.
Sverige”demokraterna” är ju ett parti som låtsas ha mer än en fråga på partiprogrammet, trots att alla – inklusive de själva – vet att hela partiprogrammet bara består av kravet på att stänga gränserna och att slänga ut så många svartskallar som möjligt.
I Kristianstad har Sverige”demokraterna” lagt fram sin budgetmotion i kommunfullmäktige.
Kristianstad har nästa år utgifter på 4 900 000 000 kr, alltså 4,9 miljarder kr.
I denna gigantiska koloss av utgifter har Sverige”demokraterna” hittat möjliga besparingar på 2,6 promille, drygt två tusendelar alltså.
Efter att ha gått igenom alla utgifter för organisation, förvaltning, politik, skola, social omsorg, barnomsorg, äldrevård, kommunal sjukvård, gator och vägar, fastighetsunderhåll, kultur, transporter och allt annat har man hittat besparingar på 13 miljoner kr.
Och det känns inte som att få en överraskande tårta i ansiktet eller att någon drar undan mattan under fötterna på en när det visar sig att det enda som går att spara in en enda krona på av 4,9 miljarder kr i Kristianstad är modersmålsundervisning för invandrare och svenska för samma grupp.
Inget annat går alltså att spara in en enda krona på.
Och för att man ska göra hitte-på-politiken fullständig sprätter man iväg de 13 miljonerna till omsorgen och lärarlönerna i skolan, med förhoppningen att alla ska tro att det är just de två tusendelar av kommunens pengar som går till att lära invandrare svenska som gör att omsorgen och skolan får stå tillbaka.
Man kan se på Sverige”demokraterna” på många sätt.
Att se dem som ett seriöst parti med en politik för hela samhället ingår dock inte bland alternativen.

Tags:

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu