8 januari 2019 – Ännu en moralisk kollaps

Det är knappast överraskande.
Men lite fascinerande.
I ex-kommunistiska Flamman skriver Jenny Tedjeza ett debattinlägg där hon protesterar mot Rosanna Dinamarca (v) som i presstödsnämnden velat stoppa att våra skattepengar genom presstöd går till högerextrema kryptonazistiska Nya Tider.

Presstödets regler säger att varje tidning som har ett visst antal prenumeranter, utkommer med en viss frekvens och har en viss andel redaktionellt material ska få stöd.
Punkt slut.
- Detta är också den stora styrkan med systemet. Staten ska inte kunna frestas att styra medel till tidningar som faller makten i smaken. Alla tidningar som har ett visst antal prenumeranter, och därmed efterfrågas av en viss andel av befolkningen, ska ha samma rätt till stöd, skriver Jenny Tedjeza i Flamman.

Presstödet är, med nuvarande utformning, en garant för yttrandefriheten, i Tedjezas ögon.
Så kan man förstås tycka.
Men Jenny Tedjeza är chefredaktör för Proletären, organ för den kommunistiska spillran KPML(r) med säte i Göteborg.
Det är en organisation, så småningom parti, som längs vägen från sitt bildande tidigt 70-tal slagits mot alla former av konsekvent yttrande- och tryckfrihet och hjärtligt kramat om i stort sett varenda folkmördare och diktator jordklotet sett så länge diktatorn i fråga spottat ur sig kommunistiska klyschor.
En rak linje från Lenin och Stalin via Mao, Castro och Pol Pot till Albaniens och Nordkoreas diktatorer.

Nu hycklar man inte bara om yttrandefriheten utan försvarar också skattefinansierat presstöd till nazister.
Varför?
Tedjeza svarar själv i debattartikeln;
- Vad ska Dinamarca svara när någon annan i Presstödsnämnden tycker att Flamman eller Proletären borde bli av med presstödet för att vi ifrågasätter privategendomens oinskränkta makt?

Skattemedel som kunde ha använts till något vettigt ska alltså användas för att säkra finansieringen av nazistpropaganda av skälet att annars kan skattepengarna till kommunistisk propaganda vara i farozonen.
Sällan har en offentlig moralisk kollaps framträtt i en mer ömkligt ynklig dager.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu