20 mars 2019 – Hjälp potatisen på plats

Rotgallsnematoden är en parasit som drabbar potatis och som nu smugit sig in i landet och hotar potatisskörden på flera gods i Skåne.
Hos News 55 och TT säger Jordbruksverkets Carin Bunnvik att ”hur parasiten kom till Sverige är oklart” men tillägger att ”vi kan inte bevisa eller peka ut någon, men en teori är att den har kommit med potatisutsäde från andra länder”.
Jag utgår från att ”Sverigedemokraterna” omedelbart kräver ett stopp för all införsel av utländsk potatis, begär en riksdagsdebatt om att utvisa all potatis som hunnit in i landet samt hävdar att det bästa är att vi istället hjälper potatisen på plats i potatislägren istället för att ta hit den och låta den föröda den svenska potatisstammen..

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu