17 april 2019 – Om de av oss som föredrar att låta barn dö

Det här med IS-terrorister och deras barn är ju obegripligt nog föremål för en oerhörd diskussion.
Även om det borde gå att ha två tankar i huvudet samtidigt är det uppenbarligen och ännu en gång omöjligt för många.
När det gäller de vuxna IS-terrorister som frivilligt ansluter sig till en extrem våldsdyrkande sekt med avsikten att utplåna demokrati och alla oliktänkande genom mord, terror, våldtäkter och total brist på mänskliga hämningar så kan vi naturligtvis inte släppa dem fria på gatorna i Sverige.
Det är ju inte så att de varit på två charterveckor på Kreta och ska vända hem till Säffle för att börja jobba på verkstan igen.
Det är terrorister som aktivt och frivlligt ansluter sig till en rörelse för att sprida terror och fanatism och likväl som vi inte kan ha 150 Akilov, terroristen på Drottninggatan, på fri fot kan vi låta dem gå fria som om ingenting hänt.
De som är svenska medborgare har vi ett ansvar för i enlighet med internationella konventioner vi anslutit oss till. De ska lagföras och dömas för de brott som kan bevisas och övriga måste naturligtvis ha sträng övervakning, anmälningsplikt hos polisen eller annat och i allt väsentligt hindras från att fortsätta agera mot demokratin.
Det är det ena.
Det andra gäller de barn som – i vissa fall med döda föräldrar, i vissa fall spädbarn och barn som är några få år – som nu riskerar att dö i lägren om vi inte agerar.
Endast en total idiot eller en människa som totalt saknar förmåga till att bry sig om något över huvud taget kan hävda att spädbarn är terrorister.
Likväl är det en diskussion där det är fullständigt legitimt, även för valda svenska politiker, att det är bättre att låta spädbarn svälta ihjäl i ett läger än att bidra till att rädda deras liv.
En sådan är – bland många andra – ”Sverigedemokraten” Sara Johansson i Växjö, tidigare ordförande för partiet i Växjö, nu aktiv lokalpolitiker.
- Vi vill inte att Växjö ska ta emot några IS-terrorister eller IS-barn, säger hon till lokaltidningen.se,
- Ska vi ha de här barnen på våra förskolor och skolor? IS-barnen är ju drillade att utföra mord.
– Sedan är det inte bara att plocka hem dem. Hur ska man omvända IS-barnen? Har vi kunskaperna och pengarna som krävs för det i Växjö? Vad händer om man omhändertar deras barn? Det här är ju IS-terrorister. Vilka familjer ska ta hand om barnen? Är barnen svenska medborgare överhuvudtaget?
Det här ”handlar om rikets säkerhet och om medborgarnas säkerhet”, förklarar hon.
I en svensk aktiv politikers föreställningsvärld är det bättre att spädbarn dö i läger än att rädda deras liv. Vi ska inte ta emot barn som annars dör eftersom dessa två- och treåringar vi ser på bilderna från lägren är ”drillade att utföra mord”.
Det är så äckligt att det är motbjudande att ens skriva om det.
Ingen säger att det är lätt. Ingen säger att det inte är en ansträngning i att rädda liv och skapa en dräglig tillvaro för små barn med hemska upplevelser bakom sig.
Men skillnaden går mellan de av oss som tycker att vi människor ska göra den typen av ansträngningar och de av oss som tycker att det är bättre att spädbarn dör av svält eller sjukdomar.
Problemet i Sverige 2019 är att våra politiska församlingar beklagligt nog har alltfler ledamöter som tycker att det är bättre att låta barn dö än att agera för att de ska överleva.
Det är någonting jag aldrig trott man skulle behöva konstatera om vårt Sverige 2019.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu