29 april 2019 – Det ska väl kunna gå tredje gången också?

Om man sitter en bit bort från en fiskare som drar upp den ena stora firren efter den andra är det naturligtvis frestande att smyga dit när hen lämnat stället och se om man själv kan göra om tricket.
Så är det i politiken också.
Efter att Jimmie Åkesson och hans kameraden gjort politisk succé genom att kapitalisera på fördomar, lögner och främlingsfientlighet upptäckte Ebba Busch Thor och kd-arna att även de kunde dra invandrarkortet och casha in i opinionsmätningarna.
Samtidigt satt stackars Ulf Kristensson et consortes i sitt moderata högkvarter och kände opinionsvindarna susa runt kvarteret när SD marscherade (vad annars för ett sådant parti?) upp jämsides och hur samtidigt Ebbas parti, som glatt kastat all etik och moral överbord för en potentiell plats vid de kommande köttgrytorna, minskade avståndet i Sifo-mätningarna till det minsta någonsin.
Men skam den som ger sig.
Fungerar främlingsfientligheten en gång och två gånger ska det väl gå att även en tredje gång skylla samhällets problem på svartskallarna?
Absolut.
På DN Debatt idag skriver partiledaren Ulf Kristersson, ekonomisk-politiska talespersonen Elisabeth Svantesson och skattepolitiske talespersonen Niklas Wykman om hur Sverige ska vända utvecklingen.
Så här låter det;
”Problemen är väl kända: Det kan ta både 10 och 20 år innan invandrare med låg utbildning får sitt första jobb. Barn som är födda i Sverige behärskar inte alltid svenska språket. Vi ser hur välfärdens långsiktiga finansiering utmanas av en åldrande befolkning och en hög asylinvandring”.
Javisst.
Varför inte?
Det har ju fungerat två gånger redan.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu