13 maj 2019 – Hjärta och hjärna

En artikel i SvD idag visar hur illa det går när politiker sitter fast i decennier av ideologisk gegga istället för att tänka och tänka fritt.

Moderata regionrådet Kristoffer Tamsons i Stockholm vill att de åker utan biljett i kollektivtrafiken i Stockholm ska kunna kastas i fängelse ett halvår.

Man kan för sitt inre relativt snabbt se hur landets kåkar fylls av dem som brutit mot Brottsbalkens nionde kapitel, paragraf 2, om bedrägligt beteende och ringa bedrägeri, vilket är den lag som Tamsons vill använda för att fylla våra fängelser med dem som tjuvåkt mellan Brommaplan och Hötorget.
Det är naturligtvis både ogenomtänkt, korkat och ogenomförbart.

Lika korkat är det på andra kanten.
I samma artikel protesterar vänsterns oppositionsråd Anna Sehlin mot utökade biljettkontroller och kroppsburna kameror på kontrollanterna.
- Det är inte så enkelt. Alla kan inte betala, säger vänsterpartisten.

Nej. Så är det säkert.
Men lösningen om man inte kan betala för något är ju inte att utnyttja tjänsten eller ta varan i alla fall.
Gratisåkarna i lokaltrafiken i Stockholm kostar 280 miljoner kr per år och det är vi andra som betalar våra biljetter som får betala.
Och precis som man inte – antagligen inte ens i vänsterns ögon – kan gå in på Ica, stoppa på sig en falukorv och gå ut med argumentet ”Alla kan inte betala” så fungerar det inte i tunnelbanan heller.

Det är, sammanfattningsvis, inget fel utan tvärtom nödvändigt att låta hjärtat vara med i politiken.
Det är heller inte fel att då och låta även hjärnan vara med.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu