15 maj 2019 – Hycklarna bryter ryggen av sig

I tävlingen Värsta hyckleriet tävlar nu de extrema ledarsidorna i att bryta ryggen av sig i ärendet Skråmo-barnen.
Ni vet ”terroristbarnen” som enligt en ”SD”-ledare i Småland är tränade i att begå mord redan som spädbarn.
Nu har det visat sig att en stor majoritet (exempelvis i form av de sju riksdagspartier som tycker att det är fel att låta spädbarn dö om man kan rädda dem) ville rädda de barn man kan rädda ur IS-lägren – och då kan man ju inte fortsätta hävda offentligt att det vore bättre att låta dem dö och på så vis slippa en massa bekymmer.
Istället får vi den perversa situationen att högskoleutbildade journalister häckar som gamar på Landvetter för att få en bild av när ”terroristbarnen” landar och högerextrema ledarsidor får ägna sig åt att måla upp bilder av hur oerhört svårt det i decennier kommer att bli nu när de mordtränade spädbarnen ska tas om hand.
Sålunda kan den ständigt lika obehagliga ledarsidorna.se skriva att det inte hjälper om ”Göteborgs socialförvaltning försäkrar att de har en vana vid att ta hand om traumatiserade barn och familjer” för det som nu sker när dessa små barn ska tas om hand ”saknar motstycke i svensk historia”.
”Ingen kan rimligen ha varit beredd på den situation som nu väntar inte bara barnen och deras morfar utan även alla de poliser och socialtjänstsekreterare, psykologer och psykiatriker för att inte tala om alla framtida grannar, lärare och klasskamrater som på ett eller annat sätt kommer komma i kontakt med barnen Skråmo”, konstaterar man med den mest högtravande av brösttoner.
För decennier framåt kommer dessa små barn, trots ringa ålder och fåtalighet till antalet, att lamslå alla de kommer i närheten av. Till och med ”alla framtida grannar” utan bortre parentes kommer att leva i detta trauma.
Mellan raderna framstår det – förstås – tydligt hur mycket bättre det ändå hade varit om vi låtit dem dö.
Det är ett makabert skådespel och motbjudande att ta del av. Att det riksparti som samlade 17,5 procent av svenskarna senast har företrädare som öppet ställer sig bakom tankegångarna är ännu mer obehagligt.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu