21 maj 2019 – När Jimmie och ”Lill-Jimmie” ljuger

I vad som utan tvivel är det senaste seklets mest unkna politiska kampanj försöker ”Sverigedemokraterna” ljuga andra världskrigets socialdemokrater till nazister.
Det var S naturligtvis inte då och är naturligtvis inte nu. Det var inte övriga partier i samlingsregeringen heller – även om nazistiska influenser stack upp trynet här och där i alla partier.
Det vet, lika självklart, ”Sverigedemokraterna” men har nu valt den taktiken för att försöka vända sitt eget nazistiska förflutna mot Socialdemokraterna i en allt igenom osmaklig kampanj man inledde för ett år sedan.
Nu hakar, med envisheten hos en berusad papegoja, Kristdemokraterna och Ebba Busch Thor på tåget.
Kristdemokraterna har ju upptäckt att det här med att vara SD light ger framgångar i väljaropinionen och varför då inte gå all in?
När ”SD” når ut brett med sina Goebbels-inspirerade lögnkampanjer om S som nazister visar Busch Thor sin kreativitet genom att låtsas tycka att det är ”horribelt” att S ”tillåter judehat” och att Stefan Löfven inte tar ansvar.
Bakgrunden är att en grupp SSU-are i ett demonstrationståg för tre veckor sedan ropade ”Krossa sionismen”.
Nu är det så att det finns en seriös sida av den här saken.
Den sidan är att situationen för Malmös judar är utsatt och allvarlig och att antisemitismen ökat kraftigt i Skånes största stad.
Det är allvarligt och ett demokratiskt problem som samhället måste agera kraftigt mot.
Det gör inte Busch Thor när hon låtsas tro att Stefan Löfven ”tillåter judehat”.
I den verkliga verkligheten har, som Busch Thor vet, samtliga inblandade från SSU centralt till Socialdemokraterna regionalt och nationellt tagit avstånd från agerandet vid 1 maj i Malmö.
Kvar står problemet att rensa ut bland icke-demokratiska influenser och islamistiska tongångar i delar av SSU i Skåne – och det är viktigt.
Men för KD och ”SD” handlar det inte om sådant.
Där handlar det om att ljuga sig till fler röster.
Det är ett ömkligt spel.
Och enda sättet att hitta en logik bakom ”SD:s” försök att ljuga andra världskrigets socialdemokrater till nazister är att det, om de faktiskt skulle tro det, förklarar varför de är så angelägna om att säga att de står bakom Per-Albin Hansson och den dåtida politiken.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu