28 maj 2019 – Nu har Greta ställt till det igen

När påve Franciskus under måndagen talade till en grupp finansministrar vid ett klimatmöte i Vatikanstaten hävdade han att ”det brådskar” och att ”det är upp till er att rädda mänskligheten”.
Påven pekade dessutom ut dagens politiker som ”ansvarig för att rädda världen undan en klimatkatastrof”, sade att ”tiden är avgörande” och att ”vi väntar oss beslutsamma åtgärder för mänsklighetens skull”.
Man förstår, som hederlig svensk, snabbt hur det gått till. Det är ju, faktiskt, bara drygt en månad drygt sedan påven träffade Greta Thunberg.
Man blir, naturligtvis, lika snabbt heligt (ovanligt passande!) förbannad över att hon hade mage att lura, ljuga för och vilseleda ledaren för en miljard katoliker så till den milda grad att den stackaren intet ont anande sprider lögnerna vidare till Europas finansministrar.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu