31 maj 2019 – Bill och Bull i Staffanstorp

Sedan Moderat-Bill tillsammans med ”Sverigedemokrat”-Bull tog över styret i stackars skånska Staffanstorp har man tydligt visar var de stora framtidsfrågorna ligger.

Man har 1) slagit fast att ingen skolmat ska serveras som tar hänsyn till religiösa sedvänjor varför exempelvis judars matpreferenser inte längre är något som ska tas hänsyn till, 2) bestämt att tiggeri ska vara förbjudet (det var visserligen inget problem men man vet aldrig), 3) att inga IS-terrorister ska få socialbidrag (såvitt man visste fanns inga potentiella kandidater men kom någon skulle de f-n veta vad som gäller i Staffanstorp), 4) undersökt möjligheten att exportera ensamkommande till grannkommunerna mot ersättning och nu senast 5) genom beslut i kommunstyrelsen infört ”nolltolerans mot huvudduk på flickor upp till sjätte klass i skolan”.

Problemet var visserligen att ett par av besluten bröt mot svensk lag men varken M-Bill eller SD-Bull tyckte sådana små futtiliteter ska stå i vägen.
M-Bill tycker nu, sedan Skolverket berättat för honom att religionsfrihet är skyddad i grundlagen och att skolplikten är föreskriven i skollagen, att man ”givetvis inte” kan hindra flickorna från att komma till skolan.
- Men vi accepterar inte det, säger han och tar för en stund både Bill- och Bull-rollen.

Man skulle ju kunna raljera om att det är intressant att ett parti som har rötterna i nazismen nu vill förbjuda judar att äta som de vill i skolan eller bära religiösa huvudbonader.
Eller att man, med en annan ideologi i grunden, kunde ha markerat mot nazistiska eller rasistiska symboler – eftersom det nu är symbolpolitik och inget annat man sysslar med.

Men det väsentliga är ju att man lägger sin centrala politiska energi på trams och på trams som enbart sysslar med att särskilja människor, att ställa människor mot varandra, att söndra och skapa konflikter istället för att bygga ett samhälle för alla och för framtiden.
Det är illavarslande och olycksbådande.

Staffanstorp styrs av politiker med en främlingsfientlig och människofientlig agenda.
Det oroväckande är, bland mycket annat, det sker i en allians med det parti som vill stänga gränserna och slänga ut svartskallarna och under ledning av det parti som i valet för trekvarts år sedan gjorde anspråk på statsministerposten.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu