10 augusti 2019 – En klippa i Klippan

Sitter i Helsingborg och konstaterar, när jag läser lokaltidningen.se, att det inte finns någon anledning att vara rädd för att politikerna inte ska ta sitt ansvar och sätta ned foten i de stora samtidsfrågorna.

I Klippan har Tim Nedrup, konstnär från Höganäs, haft uppdrag att göra en ny fasadmålning på föreningshuset Sågen. Kommunen ville ha ett motiv med den lilla fågeln kungsfiskaren.
Men det vet man ju hur konstnärer är. Totalt opålitliga, ofta vänstervridna och säkerligen drogliberaler.

Så först målade fanskapet en maskros som i bakgrunden skulle spreta över väggen. Han tyckte ”bladen är rätt coola”.
Typiskt flum.
Sverige”demokraten” Åsa Edvardsson slog, som sig bör, omedelbart larm och påpekade att föreningshuset är ”politiskt ofärgat” och då ville hon ”inte ha en maskros på grund av anknytningen till Miljöpartiet”.
Ingen maskros, alltså. Edvardsson påpekar att ”vi var rätt överens med de styrande partierna om det här”.

När denna vakthållning i demokratins tjänst var genomförd kunde man kanske tro att politikerna i Klippan skulle få lite lugn och ro.
Icke.
Efter nederlaget i maskrosfrågan försökte den så kallade konstnären att göra vad han beskriver som ”ett abstrakt mönster i regnbågens färger” på en kameoleont på väggen.
- Regnbågen blev okej, säger Nedrup.
- Jag är utbildad konstnär och regnbågen följer färgskalan.

Nu ryckte SD:s lokala stormtrupp ut igen. Förstås.
Där andra såg just en regnbåge – möjligen till fördel för den kommunala ekonomin med en tunna full av guld vid sin fot – insåg Edvardsson att det bara var smygreklam för Pride och andra perversiteter.
- Jag vill inte ha regnbågens färger för det är ett statement, säger hon till lokaltidningen.se.
- Jag har inget emot den ”saken” men det ska vara ofärgat, förklarar Sverige”demokraten” som dock visar sin liberala sida genom att förklara att hon ”har absolut inget emot en kameleont”.

Själva kungsfiskaren har dock SD i Klippan inget emot, trots att den söker sig till andra länder när det blir besvärligt hemma.
Huruvida acceptansen för kungsfiskaren har att göra med fågeln hos Wikipedia beskrivs som utrustad med en ”oproportionerligt lång, rak och dolkformad näbb”, framgår inte av lokala media.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu