Åsså en öm tå till

Jag hade tänkt skriva om ännu en öm journalisttå.
Efter att ha läst Kurirens sportblogg och sett ett inlägg idag där bloggaren klagade över att Bik-tränaren ”skällt ut” en Kuriren-medarbetare för att denne tippat 7-3 till Leksand i söndags.

Jag hade tänkt skriva att för det första skulle den Sam Hallam jag känner knappast skälla ut någon för att ha tippat en Bik-förlust.
Möjligen påpekat eller kommenterat saken.
Och för det andra; om man nu väljer att lämna ett offentligt tips på en match på en offentlig webbsida så får man väl finna sig i att folk kommenterar saken?

Men journalister ser sig som ett frälse som ska kunna kritisera allt och alla men där tummen åker in i munnen så fort någon tittar ont på dem eller, gubevars, säger något.
Sorgligt.

Själv hade jag lämnat in en trippel som byggde på segrar för Leksand mot Bik, Västerås mot Oskarshamn och något engelskt lag mot något annat som jag inte kommer ihåg.
Har någon åsikter om det är jag beredd att stå ut med dem.

(När det gäller Bik och Degerfors IF är det så illa att jag tippar som jag tror det kommer att gå…men hellre förlorar pengarna om jag tippat förlust för lagen och de ändå vinner – än att mina tips går in. Det må vara korkat men så är det).

Men så stötte jag på en annan människa som bevisade att det inte bara är journalister som har svårt att ta någon annan åsikt än sin egen.
Och fick mig att tröttna på alltihop.

Det har man tydligen gjort även på Kuriren.
Där är, sedan några timmar, inlägget rensat från gnället på Sam Hallam från de känsliga själarna på sporten.
Alltid något.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu