6 april 2019 – Invandrarna? Vem hade trott det?

Region Örebro län ger ut en tidning, Tebladet, som distribueras till alla hushåll i länet fyra gånger om året.
Det är ofta intressant läsning – som när man i senaste numret frågar alla partier i regionfullmäktige vilken man tror ”blir den största förändringen för vården till år 2030?”

Partierna lyfter en rad olika perspektiv på frågan – som exempelvis den digitala tekniken (Socialdemokraterna), digitala vårdmöten och mobila team (Moderaterna), medicinsk teknik och att få tag i medarbetare med rätt kompetens (Liberalerna), större ojämlikhet i hälsa och ökad vårdtyngd (Vänsterpartiet), att vården kommer närmare invånarna (Kristdemokraterna), de äldres hälsa och åldrandets sjukdomar (Centerpartiet) och att integrera den psykiska hälsan i vårdorganisationen redan på vårdcentralerna (Miljöpartiet).

Så kommer ”Sverigedemokraterna” (Padam!). Och kan ni tänka er (Padam igen!). Den största förändringen fram till nästnästa decennieskifte är (Padam, padam, padam med hela blåsorkestern!!!) ”Invandringen” (Häpp!)
Vem hade trott det?

Jo, åtminstone ”Sverigedemokraterna” i regionen som genom en Elin Jensen förklarar att ”med den nya regeringens inriktning att återigen öka invandringen till Sverige och snabba på den redan vansinnigt rapida befolkningsökningen kommer belastningen mot sjukvården tyvärr att öka ytterligare”.
Och ”om detta inte hejdas inom kort så att vården och övriga instanser har en möjlighet att komma ifatt både vad gäller tillgång till utbildad personal och tillgång till lokaler som kan svälja det ökande antalet patienter, kommer vården vara än mer ansatt år 2030 än vad den redan är idag”.

Alltså, i sammanfattning;
Befolkningen i Sverige ökar i en ”vansinnigt rapid” takt på grund av invandringen, och om inte anstormningen av svartskallar ”hejdas inom kort” så kommer vi varken att ha personal eller ens lokaler för alla hederliga svenskar som behöver vård.

Man kan, naturligtvis, bemöta ett sådant påstående i sak. Till exempel genom att hänvisa till att befolkningen i Sverige under 2018 ökade med 1,08 procent – från 10 120 242 personer 31 december 2017 till 10 230 185 personer vid nyårsafton senast.
Eller genom att påpeka att av den ”vansinnigt rapida” befolkningsökningen stod födsloöverskottet i Sverige (födda minus döda) för drygt 20 procent av den ökningen.
Eller att Örebro län under 2018 ökade från 298 907 invånare till 302 252 – ett plus på 3 345 personer vilket anständiga människor naturligtvis tycker är bra men för lite med tanke på framtidens behov.

Eller också konstaterar vi – än en gång – det samma anständiga människor alltid vetat.
”Sverigedemokraterna” är ett parti med två punkter på partiprogrammet – stäng gränserna och släng ut så många som möjligt.
”Sverigedemokraterna” är också ett parti som är berett att hämningslöst skylla alla brister, faror, hot och problem på människor födda på fel sida nationsgränsen.

Det är, visserligen, inte svensk vårds största problem framtill år 2030.
Däremot ett av svensk politiks och framtids.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu